Bietensalade met geitenkaas en dille

Deze salade is een feestijk bijgerecht en gemakkelijk om wat verder van te voren klaar te maken. Ideaal dus als je een etentje hebt. Voor wat variatie zou je een andere azijn kunnen gebruiken zoals frambozenazijn of je kunt inplaats van geitenkaas fetakaas verkruimelen over de bieten.

 

 

Benodigdheden voor 3-4 personen:

  • 4-5 Bieten
  • 1-2 rolletjes van een zachte geitenkaas (100-200 gr.)
  • 1 bosjes verse dille
  • 3 el. olijfolie
  • 3 el. balsamico azijn
  • 1-2 augurken fijngesneden
  • peper en zout.

 

 

Bereidingswijze:

  1. Kook de bieten gaar in een pan met water die tegen de kook aan blijft, ongeveer 30-45 min. Door met een mes in de bieten te prikken voel je of deze gaar zijn, ze moeten net zo makkelijke door te prikken zijn als een gekookte aardappel.
  2. Haal met een scherp mesje de schil van de bieten af en snijd deze in zo dun mogelijke plakjes. Leg ze hierna dakpansgewijs op een grote schaal.
  3. Meng de balsamico en de olijfolie met elkaar en besprenkel deze over de bieten.
  4. Strooi dan wat peper en zout over de bieten, en de fijngesneden augurk.
  5. Verkruimel de geitenkaas over de salade. En maak daarna af met wat fijngeknipte verse dille.

TIP: als je een keer wat minder tijd hebt kun je ook voorgekookte bietjes kopen.

 

 

20121020-130549.jpg

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s