Mayonaise

Sind ik heb ontdekt hoe gemakkelijk en hoeveel lekkerder een zelfgemaakte mayonaise is in vergelijking met een kant en klare mayonaise staat deze standaard in mijn koelkast. In de koelkast is de mayonaise nog zeker 2 weken te bewaren.

 

Benodigdheden:

  • 250 ml zonnebloemolie
  • 50 ml olijfolie
  • 1 ei (moet echt op kamertemperatuur zijn anders mislukt je mayonaise)
  • 1 flinke tl grove mosterd
  • 1 tl zout
  • snufje peper
  • 3-4 el citroensap, ongeveer van een halve citroen

 

Bereidingswijze:

  1. Doe alle ingrediënten in een maatbeker en zet de staafmixer erin. Trek terwijl je aan het mixen bent de staafmixer langzaam een stukje omhoog.
  2. Zodra de mayonaise de gewenste dikte heeft moet je stoppen met mixen, binnen een minuutje is je mayonaise klaar.

20121025-164606.jpg

Advertenties

9 Reacties op “Mayonaise

  1. Pingback: Flinterdun boekweit-pannenkoekje met biefstukreepjes, sla en mosterd-mayo « Blond en Gezond·

  2. Pingback: Snelle koolrabi friet | Blond en Gezond·

  3. Pingback: Eiersalade | Blond en Gezond·

  4. Pingback: Knolselderij friet | Blond en Gezond·

  5. Pingback: Pastinaak frieten | Blond en Gezond·

  6. Pingback: Caesar Salade | Blond en Gezond·

  7. Pingback: Salade on the GO 1 Spicy Limoen-Koriander | Blond en Gezond·

  8. Pingback: Salade on the GO 2 Razend snelle tonijn | Blond en Gezond·

  9. Pingback: Kip-kerrie salade | Blond en Gezond·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s