Pompoensoep

Benodigdheden:

  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 1 rode peper fijngesneden
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 1 liter groentebouillon
  • 125 gr creme fresh
  • 1 klein pompoentje (ongeveer even groot als een honingmeloen)

20121019-165934.jpg

Bereidingswijze:

  1. Snijd de schil van de pompoen af en lepel de pitten eruit. Snijd de pompoen vervolgens in grove stukken.
  2. Fruit de ui, knoflook en Spaanse peper en aan in een pan met een scheutje olie.
  3. Voeg vervolgens de pompoen stukken en de groentebouillon toe en laat de pompoen gaar koken in de groentebouillon. Dit zal ongeveer 15-20 min. duren, de pompoen moet goed zacht zijn voordat je door kunt naar de volgende stap.
  4. Voeg de crème fresh toe en pureer de soep met de staafmixer tot een gladde soep.
  5. Breng op smaak met peper en zout.

20121019-165954.jpg

Advertenties

Een Reactie op “Pompoensoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s