Rauwe Zalmtartaar

Benodigdheden:

  • Dagverse rauwe zalm (aantal porties kun je zelf bepalen)
  • Bosje verse dille
  • olijfolie
  • citroensap
  • peper en zout
  • paar blaadjes sla om te garneren

20121026-180337.jpg                        20121026-180351.jpg                        20121026-180403.jpg

Bereidingswijze:

  1. Snijd de zalm met een groot, scherp keukenmes zo fijn mogelijk, hak het eventueel daarna nog met het mes.
  2. Doe de rauwe zalm in een kom met een scheut olijfolie en een bosje fijngeknipte dille. Meng dit met elkaar.
  3. Breng op smaak met peper, zout en citroensap en serveer eventueel met een blaadje sla eronder. Of versier je zalmtartaar een beetje extra door bovenop een lepeltje zalfgemaakt te mayo te leggen met een takje dille erop.

20121026-181452.jpg

Advertenties

5 Reacties op “Rauwe Zalmtartaar

    • Het fijnsnijden kun je een halve dag van te voren al doen, en het op smaak brengen met olijfolie, peper, zout en citroensap ongeveer half uurtje. Maar dat is zo gebeurd 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s