Doperwtenpuree met spekreepjes

Benodigdheden voor 2-3 personen:

  • 1 zak van 750 gr. diepvries doperwten
  • 1 grote ui fijngesneden
  • 2 tenen knoflook fijngesneden
  • 2 groentebouillonblokken
  • 125 ml zure room
  • 25o gr. gerookte magere spekreepjes

Bereidingswijze:

  1. Fruit de knoflook en ui even aan in een pan met een scheutje olie.
  2. Voeg de doperwten en de groentebouillonblokken toe en vul de pan daarna met water tot de doperwten net onder water staan.
  3. Breng aan de kook en laat daarna nog een minuut of 8 zachtjes doorkoken.
  4. Giet de doperwten vervolgends heel goed af en voeg de zure room toe. Pureer dit met een staafmixer  tot mooie groene puree.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Bak in een andere pan de magere gerookte spekreepjes krokant en verdeel deze over de puree.

20121105-171613.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s