Geroosterde kikkererwten snack

Benodigdheden:

  • 2 blikken kikkererwten of 1 groot blik (uitleg gewicht ongeveer 480 gram)
  • 2 el paprika poeder
  • 2 tl chilipoeder
  • 1 el komijnpoeder
  • 1 el korianderpoeder
  • 1 el olijfolie
  • 1 el sesamolie
  • 1 el zout

20121122-152812.jpg

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een grote bakplaat met bakpapier of aluminium folie.
  2. Meng in een kom alle ingrediënten behalve de kikkererwten.
  3. Laat de kikkererwten goed uitlekken in een vergiet of zeef en voeg ze dan bij de andere ingrediënten in de kom. Meng alles goed.
  4. Breng eventueel nog even op smaak met wat zout en chilipoeder.
  5. Doe de kikkererwten op de bakplaat en bak ze in 45 minuten krokant, af en toe nog wel even omscheppen.

In een afgesloten trommel zijn de geroosterde erwten gemakkelijk een paar weken te bewaren. Het leuke aan dit recept is dat je er eindeloos mee kunt variëren door de kruiden mengsels aan te passen. Of als je het jezelf helemaal gemakkelijk wilt maken, gebruik dan een kant en klare kruiden mix. Zoals piri piri en meng deze met 3 el olijfolie.

 

 

20121025-164830.jpg

 

 

Advertenties

2 Reacties op “Geroosterde kikkererwten snack

  1. Pingback: Crispy snack van geroosterde soyabonen en pompoenpitten | Blond en Gezond·

  2. Pingback: Geroosterde kikkererwtensnack sweet and spicy | Blond en Gezond·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s