Bloemkoolpuree

Houd je van aardappelpuree maar zou je eigenlijk minder koolhydraten moeten eten? Dan is dit recept vast en zeker wat voor jou! Het heeft dezelfde structuur als aardappelpuree alleen dan met een stuk minder koolhydraten. En verder is dit recept natuurlijk een hele gemakkelijke manier om je dagelijkse dosis groenten te verhogen. Als extra variatie zou je er nog wat Parmezaanse kaas op deze puree kunnen strooien en de puree nog even in de oven kunnen zetten voor een krokant kaas korstje.

 

 

Benodigdheden:

  • 1 bloemkool
  • 1 Bakje zure room 125 ml.
  • Peper en zout.
  • Bereidingswijze:

 

 

Bereidingswijze:

  1. Kook de bloemkool net zolang tot je er gemakkelijk met een vork in kunt prikken en giet de bloemkool heel goed af.
  2. Doe de zure room ook in de pan en maak er met de staafmixer een romige puree van.
  3. Breng op smaak met flink wat peper en zout.

 

20130813-173826.jpg

 

 

 

Advertenties

Een Reactie op “Bloemkoolpuree

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s