Rode Hummus Dip

In deze heerlijk frisse dip kun je verschillende groeten dippen zoals rauwe komkommer, wortel of paprika. Je kunt ook een paar volkoren tortilla vellen in punten knippen en deze in de hete lucht oven roosteren tot krokante chips.

Benodigdheden:

  • 1 pot geroosterde rode paprika’s of zelf 3-4 rode paprika’s even in de oven of pan doen tot ze zacht en gaar zijn.
  • 1 blik kikkererwten 480 gram (uitlekgewicht).
  • 2 tl. Paprikapoeder.
  • 1 flinke el. Philadelphia light.
  • 1-2 rode pepers zonder zaadjes fijngesneden.
  • 1 grote teen uitgeperste knoflook.
  • 1 eetlepel limoensap.
  • 1 tl. zout.

20121102-152542.jpg

Bereidingswijze:

  1. Pureer eerst de kikkererwten, paprika’s en rode peper in de staafmixer.
  2. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe.
  3. Breng op smaak met zout en eventueel een extra rode peper of wat limoensap.

20121102-152602.jpg

Advertenties

Een Reactie op “Rode Hummus Dip

  1. Pingback: Lijnzaadcrackers « Blond en Gezond·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s