Italiaanse spinazie-tofu ovenschotel

Benodigdheden voor 3-4 personen:

  • 500g tofu
  • 200g verse gewassen spinazie
  • 1 ui
  • 1handje zongedroogde tomaten
  • 2 tenen knoflook
  • 1 punt Parmezaanse kaas
  • Peper en zout.

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit in een wok of hapjes pan even aan.
  3. Voeg de spinazie toe en bestrooi met peper en zout.
  4. Snijd de tofu in plakken van ongeveer 1 cm dik en leg in een ovenschaal.
  5. Druk het vocht uit de spinazie en verdeel die over de ovenschaal met tofu.
  6. Rasp de kaas en snijd de zongedroogde tomaten fijn.
  7. Bestrooi de spinazie met de zongedroogde tomaten en daarna met de gewenste hoeveelheid kaas.
  8. Bak de tofu-schotel in 25-30 in de oven.

 

Variatie tips:

  • Voeg olijven en/of pijnboompitten toe.
  • Gebruik geitenkaas in plaats van Parmezaanse kaas.
  • Gebruik half zongedroogde of summerkiss tomaatjes in plaats van zongedroogde.
  • Voeg nog wat geroerbakte pompoenblokjes toe aan het recept.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s