Kruidige kikkererwten dip met rauwkost

Deze dip lijkt een beetje op hummus, maar smaakt een stuk kruidiger als de klassieke humus. Persoonlijk vind ik reepjes wortel en komkommer het lekkerst smaken bij deze dip, maar paprika en bleekselderij zouden eventueel ook kunnen. De dip is gemakkelijk te maken en blijft zeker 2 weken goed in de koelkast. Wanneer je gasten op bezoek krijgt voor de borrel staat dit feestelijk op tafel en zelfs de mensen die niet van rauwkost houden zullen smullen van rauwkost met deze dip.

Benodigdheden:

  • 1 groot blik kikkererwten met een uitlek gewicht van 480 gram.
  • 2 flinke tenen knoflook uitgeperst
  • 2 el korianderpoeder
  • 4 el komijnpoeder
  • 0,5 tl chillipoeder
  • 80-100 gram pittenmix of andere noten of zaden.
  • 1 flinke tl zout
  • sap van halve citroen
  • olijfolie, ongeveer 80 ml
  • groenten in reepjes gesneden op mee te dippen, zoals komkommer, wortel, paprika, bleekselderij, enz.

Bereidingswijze:

  • Rooster de pittenmix in een koekenpan tot deze knapperig zijn.
  • Doe alle droge ingrediënten en de citroensap in de kom van de foodprocessor of staafmixer.
  • Voeg een paar flinke scheuten olijfolie toe, en mix dit geheel tot je de gewenste dikte hebt voor je dip. Om de dip van minder vet te houden kun je er ook minder olijfolie in doen en het verder aanvullen met water. De structuur van de dip kun je zelf bepalen door langer of korten te mixen, maar persoonlijk vind ik het lekkerder om deze dip een beetje grof te houden.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s