Uiensoep

Benodigdheden:

  • olijfolie
  • 1 handjes fijngesneden salie blaadjes
  • 6 tenen knoflook in plakjes gesneden
  • 4 rode uien in ringen gesneden
  • 4 witte uien in ringen gesneden
  • 4 sjalotten in ringen gesneden
  • 2 bosuien in ringen gesneden
  • 1 prei in ringen gesneden
  • 2 liter kippen, groenten of rundvlees bouillon
  • peper en zout

 

 

Bereidingswijze:

  1. Fruit de salie even aan in een pan met een flinke scheut olijfolie.
  2. Voeg nu alle ingrediënten behalve de bouillon toe en laat deze op een laag vuurtje gaar worden, ongeveer 25-30 min. Vergeet niet af en toe te roeren anders zullen je ingrediënten aanbranden of niet allemaal even gaar zijn.
  3. Voeg nu de bouillon toen en laat het geheel nog 10-15 min. zachtjes doorkoken.
  4. Breng op smaak met peper en zout.

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s