Haver-appel koeken

Benodigdheden:

  • 200g Havermout
  • 100g Rozijnen
  • 50g Gebroken lijnzaad
  • 1 snufje zout
  • 1 appel, geschild en grof geraspt
  • 125g Gesmolten boter
  • 1 ei
  • 2 tl. kaneel
  • 1 tl. bakpoeder

20121026-151430.jpg

Bereidingswijze:

  1. Oven voorverwarmen op 175 graden.
  2. Week de rozijnen in een kommetje met warm water.
  3. Meng in een kom alle droge ingrediënten met elkaar.
  4. Giet de rozijnen af en laat deze goed uitlekken. Hak ze daarna nog even wat fijner met een groot keuken mes en doe de rozijnen vervolgens in een kom samen met de geraspte appel, het ei en de gesmolten boter en meng dit met elkaar.
  5. Meng de inhoud van beide kommen nu met elkaar en kneed hier een stevig deeg van.
  6. Druk het deeg nu uit op een bakblik tot 1 grote koek van ongeveer een halve cm dik. Vergeet niet het bakblik van te voren in te vetten of gebruik bakpapier of een bakmatje.
  7. Bak de koek 15 min. En haal hem er dan uit. Snijd met een groot mes vierkantjes in de koek en bak de koekjes hierna nog 5 min.

TIP: vind je de koekjes niet zoet genoeg? voeg dan de volgende keer 2 el agave siroop toe aan het deeg.

20121026-153026.jpg

Advertenties

4 Reacties op “Haver-appel koeken

  1. Mmmmmm!
    Heb deze vanmiddag gemaakt en de smaak is echt goed! Bij mij vallen de ‘koeken’ alleen een beetje uit elkaar..? Wat jammer is want ik had gehoopt dat ik ze als koekjes/reepjes kon bewaren. Maar de smaak is zeker top 🙂

    • Bedankt voor je berichtje!!! Het zou misschien kunnen komen dat de rozijnen of je appel nog wat te grof gehakt of geraspt zijn.
      Succes!!

      • Buiten dat heb ik havervlokken gebruikt (moesten nog op) inplaats van havermout en die zijn ook een stuk grover, niet slim dus. Deze gaan op en dan volgende keer beter!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s