Frisse Quinoa salade met avocado en koriander

Benodigdheden voor 4-6 personen:

  • 300g quinoa
  • 1 groentebouillonblok
  • 3 grote tomaten
  • 2 avocado’s
  • 1 bosje verse koriander
  • 1 handje walnoten
  • 2 bosuien
  • Citroensap van halve citroen
  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • 6 el olijfolie
  • 1 tl zout
  • peper

20121101-145622.jpg

Bereidingswijze:

  1. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking en voeg 1 groentebouillonblok toe aan het kookwater.
  2. Meng de olijfolie, knoflook, citroensap en peper en zout in een grote kom.
  3. Knip de koriander boven de kom fijn, snijd de bosuien in ringetjes, snijd de avocado in blokjes en snijd de tomaten in blokjes en doe deze in de kom. Verwijder bij de tomaten nog wel even de zaadlijsten voordat je gaat snijden als zou de quinoa salade te nat kunnen worden.
  4. Meng de groenten voorzichtig met elkaar in de kom zodat de avocado blokjes heel blijven.
  5. Zodra de quinoa klaar is kun je deze bij de groenten doen en mengen tot een mooie salade, breng eventueel nog op smaak met wat peper, zout of citroensap.
  6. Rooster de walnoten in een hete pan en garneer de salade met de noten en eventueel een takje koriander.
  7. De salade is het allerlekkerst als hij voordat u hem opdient enkele uren in de koelkast heeft gestaan.

20121101-145645.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s