Pompoenpitcrackers

Benodigdheden voor 8-10 crackers:

  • 6 el gebroken lijnzaad
  • 50g fijne tarwezemelen
  • 3 el pompoenpitten
  • snufje zout
  • 250 ml warm water

20121101-170946.jpg

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Doe het gebroken lijnzaad samen met het water in een kommetje en laat dit enkele minuten staan.
  3. Hak met een groot keukenmes de pompoenpitten zo fijn mogelijk.
  4. Voeg nu de pompoenpitten, tarwezemelen en het zout bij de kom met water en lijnzaad en meng dit goed.
  5. Smeer het deeg uit over bakpapier of een bakmat in de vorm van crackers. Of je kunt net als ik kookringen gebruiken en deze vullen met het deeg voor mooie ronde crackers.
  6. Bak de crackers 35 minuten in een voorverwarmde oven, keer dan de crackers om en bak ze daarna nog 20 min.

In een afgesloten trommel zijn de crackers nog dagenlang te bewaren.

 

20121101-171021.jpg

 

Advertenties

3 Reacties op “Pompoenpitcrackers

  1. Pingback: Eiersalade | Blond en Gezond·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s