Pompoenquinoa met peterselie

Benodigdheden voor 4-6 personen:

  • 1 klein pompoentje (ongeveer even groot als een honingmeloen)
  • 300g quinoa
  • 1 grote ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 el milde kerriepoeder
  • 1 el kurkumapoeder
  • 2 groentebouillonblokken
  • 6oo ml water
  • 200 ml witte wijn
  • flinke bos verse peterselie
  • 2 handjes gedroogde groene pompoenpitten

20121102-160835.jpg

Bereidingswijze:

  1. Snijd de schil van de pompoen af, haal de pitten eruit en snijd de pompoen in blokjes.
  2. Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit deze even aan in een pan met een scheutje olie. Voeg na een paar minuten de kerrie en de kurkuma toe en laat deze nog even mee bakken.
  3. Voeg nu de quinoa en de wijn toe en blijf roeren tot alle wijn is opgenomen door de quinoa.
  4. Meng de 2 groentebouillonblokken met de 6oo ml water, doe het water en de fijngesneden pompoen ook in de pan. Laat dit ongeveer 20 minuten op een laag vuur gaar worden.
  5. Breng op smaak met peper en zout en knip bijna alle peterselie fijn boven de pan. En roer nog eens goed door.
  6. Rooster de pompoenpitten krokant in een droge koekenpan.
  7. Doe de pompoenquinoa in een grote schaal en versier de schaal mat de rest van de fijngeknipte peterselie en de geroosterde pompoenpitten.

20121102-193457.jpg

Advertenties

2 Reacties op “Pompoenquinoa met peterselie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s