Trostomatensoep

Benodigdheden:

  • 5 trostomaten aan een takje en het liefste nog wat extra takjes.
  • 2 uien fijngesneden
  • 4 tenen knoflook fijngesneden
  • 2 bikken gepelde tomaten in tomatensap
  • 4 groentebouillonblokken
  • 125 ml magere creme fresh
  • Peper en zout.

20121105-175310.jpg

Bereidingswijze:

  1. Fruit de ui en de knoflook even aan in een pan met een scheutje olie.
  2. Snijd de verse tomaten in grove stukken en voeg deze samen met de bliktomaten toe aan de pan.
  3. Laat de takjes van de verse trostomaten mee trekken in de soep. Deze geven namelijk een heleboel smaak af. Zelf neem ik meestal een stuk of vier extra takjes mee van de supermarkt waar ik de trostomaten koop.
  4. Meng de 4 groentebouillonblokken met 1 liter water en voeg deze toe aan je soep. Het klopt dat je normaal aan 1 liter vocht 2 bouillonblokken toevoegt maar in deze soep zit immers ook veel bliktomaat en verse tomaat dus heb je er meer nodig.
  5. Breng de soep even aan de kook en laat daarna op een laag vuurtje 1-2 uur zachtjes doorkoken.
  6. Verwijder alle takjes uit de soep en voeg de magere crème fresh toe.
  7. Pureer de soep mooi glad en breng op smaak met peper en zout.

20121105-175325.jpg

Advertenties

4 Reacties op “Trostomatensoep

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s