Paprika-Feta Quiche

Dit recept is erg gemakkelijk wanneer je eters krijgt, omdat je het wat verder van te voren kunt klaar maken. Ik vind dat quiche een hoofdgerecht is, maar het kan ook als voorgerecht, lunch of bijgerecht dienen. Als hoofdgerecht combineert een quiche prima met een frisse salade. De buitenkant van mijn quiche is gemaakt van fillodeeg. Fillodeeg bevat een stuk minder calorieën als gewoon bladerdeeg en valt dus ook een stuk minder zwaar. De quiche kan zowel koud als warm gegeten worden.

 

Benodigdheden:

  • 1 pakje fillodeeg van iets meer als 100 gram
  • 6 eieren
  • 1 bosje verse peterselie fijngeknipt
  • 1 tl. gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 flinke tenen fijn geperste knoflook
  • 3 paprika’s (bijvoorbeeld rood, geel en groen)
  • 1 bakje magere feta blokjes (10% vet) van 200 gram
  • 150 gram verse spinazie bladeren
  • 1 bosui in hele fijne ringetjes gesneden
  • olijfolie
  • peper en zout

 

 

Bereidingswijze:

  1. Oven voorverwarmen op 175 graden en plakjes fillodeeg laten ontdooien.
  2. Snijd de paprika’s in kleine blokjes en roerbak deze even kort in een pan met een scheutje olie. Voeg even later ook de spinazie bladeren toe en roerbak tot de spinazie ik geslonken. Zet de pan hierna even apart.
  3. Vet met een kwastje een kleine springvorm in met olijfolie.
  4. Leg 1 voor 1 de fillodeeg vellen in de bakvorm en bestrijk de vellen telkens tussendoor met een klein beetje olijfolie en strooi er af en toe wat peper en zout op. Leg de vellen zo neer in de springvorm dat er een soort deegbakje ontstaat.
  5. Leg de gebakken spinazie en paprika alvast in de springvorm.
  6. Meng in een kom de eieren, peterselie, Italiaanse kruiden, knoflook, feta blokjes, bosui en wat peper en zout met elkaar en giet dit over de spinazie in de bakvorm.
  7. Meng voorzichtig met een lepel de spinazie nog een beetje door het ei-mengsel en zet de springvorm daarna in de oven.
  8. Bak de quiche in 45 min af.

20121122-161742.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s