Knolselderij friet

Omdat deze friet niet van aardappel is gemaakt en niet in de frituur is gebakken word deze niet net zo krokant als gewone friet. Maar deze friet is wel een veel gezondere een smaakvollere keuze! Heeeeerlijk met een beetje zelfgemaakte mayonaise erbij!!     Benodigdheden:

  • 1 knolselderij
  • 3 el olijfolie of gesmolten kokosolie
  • 2 tl paprika poeder
  • 1 tl milde kerrie poeder
  • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 el ketjap
  • 1 tl zout

20140506-221443.jpg Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Schil de knolselderij en snijd de knolselderij in niet al te dunne frieten.
  3. Breng water aan de kook en kook de frieten 2-3 minuten, beslist niet langer.
  4.  Laat de frieten goed uitlekken en maak van de overige ingrediënten een marinade. Meng de frieten voorzichtig door de marinade.
  5. Verdeel de frieten over het bakblik en bak ze 25-30 minuten in de oven.

  20140506-221431.jpg    

Advertenties

2 Reacties op “Knolselderij friet

  1. Bedankt voor het lekkere recept.
    Hebben de Frieten gister op.
    Na 40 minuten waren ze nog niet knapperig, kan dit kloppen?

    Groetjes
    Jolanda

    • Beste Jolanda,
      Bedankt voor je bericht!! Ja dit kan kloppen, jammer genoeg krijg je deze frieten niet zo krokant als echte frieten. Ik ben zelf ook nog steeds aan het zoeken naar een oplossing hiervoor, dus zodra ik die heb pas ik dit recept aan 😉
      Succes met koken en leuk dat je weer op mijn site gekeken hebt!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s