Stevige linzen-kerrie soep

Benodigdheden voor 4 personen:

  • 2 wortels, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 1 grote ui of 2 kleintjes fijngesneden
  • 4 tenen knoflook in dunne plakjes gesneden
  • 1 rode peper in dunne ringetjes gesneden
  • 1 liter groente bouillon van bouillon blokken
  • 300 gram rode linzen
  • 1 el komijn poeder
  • 1 el kurkuma poeder
  • 2 el milde kerrie poeder
  • 0,5 tl chili poeder
  • zout
  • 1 bosje verse peterselie

 

 

Bereidingswijze:

  1. Fruit de ui, wortel, rode peper en de knoflook even aan in een pan met een scheutje olie.
  2. Als de groentes in de pan een beetje zacht beginnen te worden kun je de bouillon, linzen, kerrie poeder, komijnpoeder, chilie poeder en kurkuma poeder toevoegen.
  3. Laat de soep 20-25 min. op een laag vuurtje door koken.
  4. Voeg nog een klein beetje water aan de soep toe wanneer je deze te dik vind. En breng op smaak met flink wat zout.
  5. Knip voor dat je de soep serveert het bosje peterselie boven de soep fijn.

 

20121123-160359.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s