Boekweit blini met avocado-dille crème en gerookte zalm

Een blini is een soort poffertje of klein pannekoekje dat oorspronkelijk in rusland gegeten word de laatste dagen van het carnaval met koude zure room en kaviaar. Een blini kun je natuurlijk met van alles beleggen, maar ik vind de combinatie van avocado, dille en gerookte zalm toch wel erg goed smaken!

 

Benodigdheden:

  • 15 gram  gist
  • 3 dl. lauw warme melk
  • 175 gram boekweitmeel
  • 1 tl. zout
  • 2 eieren
  • 1 tl. suiker
  • 15 gram gesmolten boter
  • 1 avocado
  • 0,5 el citroen of limoensap
  • 3 el olijfolie
  • flinke bos verse dille
  • peper en zout
  • 1 pak gerookte zalm

 

 

Bereidingswijze:

  1. Los de gist op in 2 dl. lauwe melk.
  2. Doe 100 gram boekweitmeel met zout in een kom.
  3. Maak in het midden een kuiltje en schenk daarin het gistmengsel.
  4. Begin vanuit het midden te roeren, zodat een glad beslag ontstaat.
  5. Laat dit 2 uur afgedekt met huishoudfolie op een warme plek rijzen.
  6. Splits intussen de eieren in dooiers en wit en roer de dooiers met de rest van de melk en suiker.
  7. Roer dit met de rest van het meel door het gerezen beslag en laat nog 20 minuten rijzen.
  8. Nu kun je even verder gaan met het beleg van de blini’s. Mix met de staafmixer een creme van de avocado, citroensap, olijfolie en dille. En breng op smaak met peper en zout. Zet het even apart en snijd de zalm afvast in kleinere plakjes.
  9. Klop vervolgens de eiwitten stijf en schep dit door het boekweitbeslag.
  10. Bak in een koekenpan met een scheutje olie of boter kleine pannenkoekjes van het beslag.
  11. Beleg de blini’s met de avocado-dille creme en de gerookte zalm.
  12. Wanneer je de blini’s niet direct serveert kun je ze nog even warm houden in de oven op 200 graden.

20121125-210644.jpg

Advertenties

Een Reactie op “Boekweit blini met avocado-dille crème en gerookte zalm

  1. Pingback: Ricotta blini’s | Blond en Gezond·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s