Rode Linzensoep

Benodigdheden voor 6-8 personen:

  • 2 wortels, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 2 stengels bleekselderij, in kleine stukjes gesneden
  • 2 grote uien, in ringen gesneden
  • 3 tenen knoflook, in dunne plakjes gesneden
  • olijfolie
  • 1 stuk verse gemberwortel ter grootte van een duim, geschild en in dunne plakjes gesneden
  • 1 rode chili peper, zonder zaadjes fijngesneden
  • 15 kerstomaatjes, gehalveerd
  • 3 groenten bouillion blokken
  • 300 gram rode linzen
  • 200 gram verse spinazie bladeren
  • peper en zout

 

 

Bereidingswijze:

  1. Fruit de ui, bleekselderij, knoflook en wortel even aan in een soeppan met een scheutje olijfolie totdat de wortel zacht is maar nog wel vorm heeft. Ongeveer 10-15 min.
  2. Voeg de gemberwortel, chili peper en kerstomaatjes toe.
  3. Los de bouillonblokjes op in 1,8 liter water en voeg deze samen met de linzen aan de soep toe.
  4. Breng de soep aan de kook en laat de soep daarna op een laag vuurtje zachtjes doorkoken tot de linzen gaar zijn, ongeveer 10-20 minuten.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Voeg de spinazie bladeren toe en wacht tot de bladeren zacht zijn.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s