Krokant ricotta taartje met half zongedroogde tomaten

Benodigdheden voor ongeveer 8 kleine taartjes:

  • 1 pakje fillodeeg van iets meer als 100 gram
  • 175 gram ricotta
  • 60 gram zachte geitenkaas of feta kaas
  • 1 ei
  • 1 bosui, in hele fijne ringetjes gesneden
  • 1 bosje verse basilicum, fijngeknipt
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 8 half zongedroogde tomaten, grof gehakt
  • olijfolie
  • peper en zout

 

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden.
  2. Knip de fillodeeg vellen in vierkanten die je gemakkelijk in een muffinvorm kunt doen.
  3. Vet de muffin vorm in met olijfolie.
  4. Doe een klein velletje van het fillodeeg in de muffinvorm en bestrijk dit met olijfolie. Herhaal dit tot er drie laagjes fillodeeg in elk vormpje zit.
  5. Bak de fillodeeg vormpjes 5 minuten in de oven.
  6. Mix de ricotta, geitenkaas, knoflook, het ei met een snuf peper en zout in een mengbeker met de staafmixer.
  7. Roer de basilicum en bosui erdoor heen.
  8. Als de fillodeeg bakjes klaar zijn kun je ze vullen met het ricotta mengsel en vervolgens garneren met de fijngehakte half zongedroogde tomaten.
  9. Bak de taartjes nog 5 minuten in de oven.

20121126-225832.jpg

Advertenties

Een Reactie op “Krokant ricotta taartje met half zongedroogde tomaten

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s