Romige Champignonsoep

Benodigdheden:

  • het witte gedeelte van 1 prei, in ringen gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook, fijngesneden
  • 1 aardappel, geschild en in blokjes gesneden
  • 750 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 2 liter groentebouillon (van blokje)
  • 200 ml magere kookroom
  • evt. fijngeknipte peterselie en/of uitgebakken spekreepjes om te garneren

20130120-205951.jpg

Bereidingswijze:

  1. Fruit de prei, ui, knoflook en aardappel even aan in een pan met een beetje olie of boter.
  2. Voeg nu de champignons toe en bak deze even kort mee, laat de champignons niet bruin worden.
  3. Voeg nu de bouillon toe en laat de soep zachtjes koken tot alle groenten gaar zijn, 10-15 minuten.
  4. Haal als alles klaar is een kommetje met champignons uit de soep en zet deze even apart.
  5. Voeg de kookroom toe aan de soep en pureer de soep met een staafmixer tot een mooie gladde soep.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Voeg de apart gehouden gekookte champignons weer bij de soep.
  8. Schenk de soep in soepkommen en garneer eventueel met wat uitgebakken magere spekreepjes of fijngeknipte peterselie.

20130120-210010.jpg

Advertenties

Een Reactie op “Romige Champignonsoep

  1. deze was lekker die mag j nog wel een keertje maken 😛 mooi aanrechtblad trouwens past goed bij de spekblokjes krijg er al trek van

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s