Doperwten-ricottataart met gerookte zalm

Benodigdheden:

  • 1 pak diepvriesdoperwten van 450 gram, de doperwten mogen nog bevroren zijn
  • 200 gr. gerookte zalm snippers of fijngesneden plakken
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 2 tl. gedroogde tijm
  • 250 gr. ricotta
  • 3 eieren
  • peper en zout
  • 100 gr. geraspte parmezaanse kaas

20130123-153004.jpg                                         20130123-153014.jpg

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm in met een beetje olie.
  2. Meng alle ingrediënten met elkaar in een kom, gebruik een klein beetje zout en wat meer peper. De gerookte zalm is namelijk al zout van zichzelf.
  3. Verdeel het mengsel in de springvorm en strijk mooi glad met een lepel.
  4. Bak de taart 30-35 min. in de oven. Voor een extra mooie bovenkant van de taart zou je eventueel voor het afbakken nog een handje gratinkaas over de taart kunnen strooien.

20130123-161322.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s