Pizza met bloemkoolbodem

Benodigdheden voor de bloemkoolbodem (1-2 personen):

  • 1 bloemkool
  • 2 handjes fijngeraspte mozzarella of parmezaanse kaas
  • 1 tl. gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2 eieren
  • snufje peper en zout

 

 

Bereidingswijze van de bloemkoolbodem:

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakblik met bakpapier.
  2. Maal met een foodprocessor de bloemkool fijn tot dat je korrels krijgt die iets kleiner zijn als rijstkorrels.
  3. Kook de gemalen bloemkool 5 minuten in kokend water en giet daarna af in een hele fijne zeef.
  4. Druk met een lepel goed al het vocht uit de bloemkool, en laat de bloemkool wat afkoelen.
  5. Meng alle overige ingrediënten met elkaar en voeg daarna de bloemkool toe, wanneer het mengsel te droog is kun je eventueel een extra ei toevoegen.
  6. Roer alles goed door elkaar en verspreid het mengsel daarna gelijkmatig over het bakblik uit.
  7. Bak de bloemkoolbodem in 40-45 minuten gaar in de oven.
  8. Zodra de bodem klaar is kun je deze zelf beleggen met jou favoriete beleg en nogmaals afbakken in de oven, ongeveer 10 minuten of tot de kaas is gesmolten. Let er wel op dat je de pizza belegd met ingrediënten die al gaar zijn.

 

 

Benodigdheden voor de topping van je pizza:

  • Tomatenpuree, ongeveer 1 klein blikje
  • Groenten (paprika, champignons, tomaat, olijven, uien, etc.)
  • Evt. vlees,vis, kip, vegetarisch (verschillende soorten ham, tonijn, ansjovis, kipfilet, biefstukreepjes, vega-gehakt, tofu, kaas, etc.)
  • Evt. wat fijngeknipte verse basilicum blaadjes of gedroogde italiaanse kruiden
  • Geraspte mozzarella en/of parmezaanse kaas

 

 

Bereidingswijze voor de topping van je pizza:

  1. Smeer met een lepel een dun laagje tomatenpuree uit over de bodem.
  2. Beleg vervolgens met  je favoriete groenten en eventueel wat vlees, vis, kip of vegetarische beleg.
  3. Knip wat verse basilicum baadjes fijn boven de pizza of strooi wat van de gedroogde Italiaanse kruiden erover.
  4. Bestrooi met geraspte kaas en bak de pizza nog ongeveer 10 minuten in de oven, of tot dat de kaas gesmolten is.

65042_348278288602916_910416381_n

Advertenties

2 Reacties op “Pizza met bloemkoolbodem

  1. Immeke ,bedankt voor dit recept oma gaat het natuurlyk uit proberen,kyken naar het volgende recept uit hartelyke groeten opa

  2. Pingback: Pizza met amandelmeelbodem | Blond en Gezond·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s