Bosbessen-walnoot muffins van amandelmeel

Het gebruik van amandelmeel heeft vele voordelen. Naast dat het veel vezels, gezonde vette, vitaminen, mineralen en weinig koolhydraten bevat zorgt amandelmeel in baksels ook dat je baksels minder snel uitdrogen, hun smaak beter behouden en langer te bewaren zijn. Verder gebruik ik in dit recept diepvries fruit in plaats van gewoon vers fruit omdat tijdens omroeren van je beslag de vruchten hun vorm beter behouden en dus mooier in je afgebakken muffin zitten.

 

 

Benodigdheden (voor 12 muffins):

  • 275 gr. amandelmeel
  • 100 gr. honing (of een andere zoetstof met dezelfde zoetkracht)
  • 3 eieren
  • 75 gr. gesmolten roomboter of kokosvet
  • 1 flinke tl. bakpoeder
  • snufje zout
  • 125 gr. bevroren diepvries bosbessen
  • 1 tl kaneel
  • 75 gr. grof gehakte walnoten

 

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een muffinvorm in of gebruik een siliconen muffinvorm.
  2. Meng eerst alle droge ingrediënten met elkaar en daarna alle natte ingrediënten met elkaar. Voeg deze vervolgens samen tot een mooi beslag.
  3. Verdeel het beslag over de muffinvorm en bak de muffins in 25 min goudbruin.

20130311-160238.jpg

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s