Frambozen-citroen muffins van amandelmeel

Het gebruik van amandelmeel heeft vele voordelen. Naast dat het veel vezels, gezonde vette, vitaminen, mineralen en weinig koolhydraten bevat zorgt amandelmeel in baksels ook dat je baksels minder snel uitdrogen, hun smaak beter behouden en langer te bewaren zijn. Verder gebruik ik in dit recept diepvries fruit in plaats van gewoon vers fruit omdat tijdens omroeren van je beslag de vruchten hun vorm beter behouden en dus mooier in je afgebakken muffin zitten.

 

 

Benodigdheden (voor 12 muffins):

  • 275 gr. amandelmeel
  • 100 gr. honing (of een andere zoetstof met dezelfde zoetkracht)
  • 3 eieren
  • 75 gr. gesmolten roomboter of kokosvet
  • 1 flinke tl. bakpoeder
  • snufje zout
  • 125 gr. bevroren diepvries frambozen
  • geraspte schil van 1 citroen
  • 75 gr. grof gehakte amandelen

 

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een muffinvorm in of gebruik een siliconen muffinvorm.
  2. Hak de noten grof, en als het nodig is de bevroren frambozen ook een beetje.
  3. Meng eerst alle droge ingrediënten met elkaar en daarna alle natte ingrediënten met elkaar. Voeg deze vervolgens samen tot een mooi beslag.
  4. Verdeel het beslag over de muffinvorm en bak de muffins in 25 min goudbruin.

 

20130311-155613.jpg

 

Advertenties

7 Reacties op “Frambozen-citroen muffins van amandelmeel

  1. Hi Immeke,

    Ik wil je hartelijk danken voor dit recept. Ik heb alle ingredienten gehalveerd en 6 van deze heerlijke frambozen-citroen muffins van amandelmeel gebakken.

    Ik had nog geen ervaring met bakken met amandelmeel en was bang voor een heel machtige hap, maar dat valt ontzettend mee! Zeker voor herhaling vatbaar 🙂

    Groetjes!

    • ohw wat leuk om te horen!!!!!

      De bananen-chocolade cake van amandelmeel op mijn site is ook echt een aanrader 🙂

      Veel kook en bak plezier!! 🙂

  2. Pingback: Feest muffins | Dijkstra bakt ze groen·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s