Bananen-chocolade cake van amandelmeel

Benodigdheden:

  • 100 gr. zachte boter of kokosvet
  • 2 el. honing of agavesiroop
  • 1 vanille stokje
  • 3 eieren
  • 3 bananen, geprakt
  • 1 tl. kaneel
  • 2 tl. bakpoeder
  • 300 gr. amandelmeel
  • 100 gr. 70 of 85% chocola, grof gehakt

 

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in.
  2. Schraap het vanillemerg uit het vanillestokje en klop dit samen met de boter, de honing en de geprakte bananen tot mooi glad beslag.
  3. Blijf kloppen op een hoge snelheid en voeg nu 1 voor 1 de eieren toe.
  4. Meng de kaneel, het bakpoeder, het amandelmeel en een snufje zout met elkaar en roer dit door het bananenmengsel.
  5. Spatel nu als laatste de chocola door het beslag en verdeel het beslag over de cakevorm.
  6. Bak de cake in 55-60 min. gaar.

 

20130313-205434.jpg

 

 

Advertenties

2 Reacties op “Bananen-chocolade cake van amandelmeel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s