Kruidige Koolrabi Friet

Omdat deze friet niet van aardappel is gemaakt en niet in de frituur is gebakken word deze niet net zo krokant als gewone friet. Maar deze friet is wel een veel gezondere een smaakvollere keuze!

 

 

Benodigdheden (voor 3-4 personen):

  • 4 koolrabi’s
  • 2 tenen knoflook uitgeperst
  • 2 el. paprika poeder
  • 1 el. kurkuma poeder
  • 1 tl. sambal
  • 1-3 tl. zout
  • scheutje zonnebloemolie

20130313-211149.jpg

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Schil de koolrabi’s en snijd ze daarna in frieten.
  3. Kook de rauwe frieten 2 minuten in kokend water en laat ze daarna goed uitlekken.
  4. Maak van de overige ingrediënten een marinade en verdeel deze over de frieten.
  5. Bak de frieten vervolgens 35 minuten in de oven af.

TIP: lekker met zelfgemaakte mayonaise!!

 

20130313-205753.jpg

 

Advertenties

Een Reactie op “Kruidige Koolrabi Friet

  1. Pingback: Knolselderij Pinda-friet | Blond en Gezond·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s