Lijnzaad-Kaas Crackers

Deze hartige Lijnzaad-Kaas cracker kun je prima zonder beleg eten, maar met beleg zijn ze ook erg lekker!!

 

Benodigdheden (voor ongeveer 8 crackers):

  • 10 el. gebroken lijnzaad
  • 10 el. warm water
  • snufje zout
  • 75 gr. Parmezaanse kaas, fijn geraspt

20130320-155431.jpg

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Doe het lijnzaad en het water in kommetje en laat dit 5 minuten staan.
  3. Voeg nu de Parmezaanse kaas en een snufje zout toe en roer dit door tot je een mooi deeg hebt. Wanneer het deeg te droog is kun je eventueel nog 1 el. water toevoegen.
  4. Verdeel het deeg in de gewenste vorm over het bakblik. Dit kun je gewoon met een lepel doen of je kunt kookringen of koek-uitsteekvormpjes gebruiken.
  5. Bak de crackers 20 minuten, keer ze vervolgens om en bak ze nog 15-20 minuten.

TIP: voeg eventueel 1 tl. knoflookpoeder en/of 1 tl. gedroogde italiaanse kruiden toe.

20130320-160019.jpg

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s