Boekweitbrood

Het gebruik van boekweitmeel in plaats van gewoon meel heeft vele voordelen. Zo geeft het een minder grote piek aan je bloedsuikerspiegel, geeft het je langer een verzadigdgevoel, bevat het belangrijke mineralen en is het glutenvrij. Aan de smaak van boekweitmeel moeten sommige misschien even wennen maar in dit boekweitbrood kun je die prima laten verdwijnen door lekker beleg op je brood te doen.

 

 

Benodigdheden:

  • 500 gr. boekweitmeel
  • 1 tl. agave siroop
  • 20 gram gist (3 zakjes van dr. Oetker)
  • 2 eieren
  • 1 tl. zout
  • 35 gram gesmolten boter
  • 400 ml warm water

 

 

Bereidingswijze:

  1. Vet een grote bakvorm in.
  2. Meng in een kom de gist met het warme water en roer dit goed door elkaar.
  3. Meng in de kom van je keukenmaschine met de deeghaak het boekweitmeel, de eieren en de agavesiroop door elkaar. En voeg daarna langzaam het water met de gist toe.
  4. Voeg als laatste de gesmolten boter en het zout toe.
  5. Giet het beslag in de ingevette bakvorm en laat het beslag in de bakvorm met een natte theedoek erover op een warme plek ongeveer 50 minuten rijzen.
  6. Bak het brood daarna in 35 minuten in een op 200 graden voorverwarmde oven af.

 

20130403-163850.jpg

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s