Hartige Italiaanse Muffins van amandelmeel

Benodigdheden (voor 12 stuks):

  • 150 gr. amandelmeel
  • 2 el. boekweitmeel
  • 4 eieren
  • 200 gr. Hüttenkäse
  • 1 tl. bakpoeder
  • 1 tl. zout
  • snufje peper
  • 100 gr. geraspte kaas, eventueel parmezaanse kaas
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 handje verse basilicumblaadjes, fijngesneden
  • 60 gr. half zongedroogde tomaten, uitgelekt en fijngesneden
  • 2 el. pompoenpitten

20130624-165334.jpg

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een muffinvorm in of gebruik een silicone muffinvorm.
  2. Meng het amandelmeel, boekweitmeel, eieren, Hüttenkäse, bakpoeder, knoflook, zout, peper en 75 gram van de geraspte kaas in een kom.
  3. Roer nu voorzichtig de half zongedroogde tomaten en basilicumblaadjes erdoor.
  4. Verdeel het beslag over de muffin vorm, bestrooi met de pompoenpitten en daarna met de overige 25 gram van de geraspte kaas.
  5. Bak de muffins in 25 minuten gaar.

 

20130624-165312.jpg

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s