Pompoenpitten Pesto

Deze pesto is zeer geschikt om te serveren bij zalm, witvis, pasta, kipfilet of gewoon op een stukje zuurdesem stokbrood.

Benodigdheden:

  • 1 basilicum plantje, of paar bosjes verse basilicum
  • 50 gr. pompoenpitten
  • 1 handje vers geraspte parmezaanse kaas
  • 2 ansjovisfilets
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • olijfolie
  • 1 el. citroensap
  • snufje zout en peper

20130625-155147.jpg

Bereidingswijze:

  1. Rooster de pompoenpitten in een droge koekenpan krokant en laat ze afkoelen.
  2. Zodra de pompoenpitten afgekoeld zijn doe je ze samen met de overige ingrediënten in de mengbeker voor de foodprocessor of staafmixer en maal er een mooie pesto van. Voeg net zoveel olijfolie toe tot de pesto de gewenste dikte heeft.

20130625-155051.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s