Avocadomayonaise

Dit is een lekkere frisse saus voor bij friet, vlees of zalm. Maar kan ook prima gebruikt worden in plaats van boter op je brood of als dipsaus.

Benodigdheden:

  • 1 grote rijpe avocado
  • 2-3 el. citroensap
  • 1 flinke tl. mosterd
  • 1 ei (op kamertemperatuur, anders mislukt je mayonaise)
  • 75 ml. zonnebloemolie
  • 50 ml. olijfolie
  • 1 tl. zout
  • snufje peper

20130626-175227.jpg

Bereidingswijze:

  1. Schil de avocado en verwijder het vruchtvlees.
  2. Doe alle ingrediënten behalve de avocado in een maatbeker en zet de staafmixer erin. Trek terwijl je aan het mixen bent de staafmixer langzaam een stukje omhoog.
  3. Zodra het op mayonaise begint te lijken voeg je het avocado vruchtvlees toe en mix je tot je een mooie gladde saus hebt.

20130626-175240.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s