Chocolade-sinaasappelmousse

Benodigdheden (voor 3-4 stuks):

  • 100 gr. pure chocola met 70% cacao
  • 2 eieren
  • sap van 1 sinaasappel
  • 1 el. fijn geraspte sinaasappelschil

 

 

Bereidingswijze:

  1. Smelt de chocolade en laat deze afkoelen.
  2. Splits de eieren en klop de eiwitten stijf.
  3. Voeg de eidooiers, sinaasappelsap en sinaasappelrasp bij de afgekoelde chocolade en roer glad.
  4. Voeg nu beetje bij beetje het chocolademengsel bij de stijfgeklopte eiwitten, en spatel dit luchtig door tot alles goed gemengd is.
  5. Verdeel de mousse nu over 4 kleine glaasjes en laat dit 2-3 uur opstijven in de koelkast. Garneer eventueel met een schijfje sinaasappel.

 

20130630-203142.jpg

 

 

Advertenties

Een Reactie op “Chocolade-sinaasappelmousse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s