Spinaziepannenkoekjes

Ik zelf eet deze pannenkoekjes als bijgerecht, maar ze kunnen ook prima als lunchgerecht of als vegetarisch hoofdgerecht.

Doordat er boekweitmeel in de pannenkoekjes verwerkt zit bevat dit recept extra gezondheidsbevorderende stoffen, is glutenvrij en bevat ook nog eens zeer langzame koolhydraten. Een portie van deze pannenkoekjes bevat zelfs minder dan 20 gram koolhydraten, dit recept past dus gemakkelijk in een koolhydraatarm dieet.

 

 

Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 100 gr. boekweitmeel
  • 2 eieren
  • peper
  • zout
  • 250 ml. water
  • 1 tl. gedroogde italiaanse kruiden
  • 500 gr. verse spinazie
  • 1 grote ui
  • 4 tenen knoflook
  • 1 flinke hand half zongedroogde tomaten
  • 150 gr. gorgonzola
  • 100 gr. geraspte parmezaanse kaas

20130702-225440.jpg

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een ovenschaal in.
  2. Mix het boekweitmeel, water, 50 gr. van de parmezaanse kaas, de eieren, de gedroogde italiaanse kruiden en een snufje peper en zout tot een mooi pannenkoekenbeslag.
  3. Bak van het beslag ongeveer 4 pannenkoeken.
  4. Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit deze even kort aan in een pan met een scheutje olie.
  5. Voeg de spinazie toe en bestrooi met nog wat peper en zout en roerbak dit kort tot alle spinazie geslonken is.
  6. Snijd de half zongedroogde tomaten fijn en meng deze door de spinazie heen.
  7. Haal de pan van het vuur en giet het overtollige vocht uit de pan.
  8. Verkruimel de gorgonzola boven de spinazie en roer dit een beetje door.
  9. Snijd alle pannenkoeken doormidden, vul de halve pannenkoekjes met de spinazie, klap ze dubbel en leg ze dagpansgewijs in de ingevette ovenschaal.
  10. Als alle pannenkoekjes gevuld zijn bestrooi je ze met de overige 50 gr. parmezaanse kaas.
  11. Zet de ovenschaal nog 10-15 minuten in de oven.

 

20130702-225526.jpg

 

 

Advertenties

Een Reactie op “Spinaziepannenkoekjes

  1. Immeke. piet gaat het proberen, hele dikke kus en knuffel voor me gewldigen oudste klein dochter opa

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s