Gevulde Tomaten uit de oven

Benodigdheden (voor 2-3 personen):

  • 6 trostomaten
  • 200 gr. gehakte diepvries spinazie
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 1 bosje verse basilicum, fijngeknipt
  • 125 gr. ricotta
  • 1 eidooier
  • 2 el. pompoenpitten
  • 2 el. geraspte kaas, eventueel parmezaanse
  • peper
  • zout

Bereidingswijze:

  1. Snijd de bovenkanten van de tomaten af en verwijder met een mes de binnenkant.
  2. Bestrooi de tomaten met wat zout en zet ze ongeveer een half uur ondersteboven zodat al het vocht er goed uit loopt.
  3. Ontdooi de spinazie, doe het in een zeef en druk met een lepel goed het vocht eruit.
  4. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  5. Meng de spinazie, ricotta, knoflook, basilicum, eidooier, pompoenpitten en wat peper en zout in een kom.
  6. Vul de tomaten met het spinazie-ricotta mengsel, zet ze in een ovenschaal en bestrooi met de geraspte kaas.
  7. Bak in 15-20 minuten gaar.

20130707-210551.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s