Bloemkool gratin

Benodigdheden (voor 4 personen):

  • 1 bloemkool
  • 2 eieren
  • 125 ml. magere creme fresh
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 100 gr. geraspte belegen kaas
  • zout
  • peper
  • 1 handje pompoenpitten

 

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en kook deze beetgaar, ongeveer 8 min.
  3. Laat de bloemkool goed uitlekken, verdeel deze over een ovenschaal en bestrooi ruim met peper en zout.
  4. Meng in een kom de eieren, creme fresh, knoflook en geraspte kaas en verdeel dit mengsel over de bloemkool.
  5. Bestrooi met de pompoenpitten en zet de ovenschaal met bloemkool nog 20 minuten in de oven.

 

20130711-233645.jpg

 

 

Advertenties

Een Reactie op “Bloemkool gratin

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s