Hartige paprika-muffins met chilipeper en cheddarkaas

Benodigdheden (voor 12 stuks):

  • 150 gr. amandelmeel
  • 2 el. boekweitmeel
  • 4 eieren
  • 200 gr. Hüttenkäse
  • 1 flinke tl. bakpoeder
  • 1 tl. zout
  • 2-3 rode chilipepers, zonder zaadjes en zeer fijn gesneden
  • 100 gr. cheddar kaas, geraspt
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • het witte gedeelte van 1 bosui, in hele fijne ringetjes gesneden
  • 0,5 rode paprika, in hele kleine blokjes gesneden
  • 2 tl. paprikapoeder + 1 tl. om mee te bestrooien

20130725-170714.jpgBereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een muffinvorm in of gebruik een silicone muffinvorm.
  2. Meng het amandelmeel, boekweitmeel, eieren, Hüttenkäse, bakpoeder, zout, chilipeper, knoflook, bosui, paprika, 1 tl. paprikapoeder en 75 gram van de geraspte cheddar kaas in een kom.
  3. Verdeel het beslag over de muffin vorm, bestrooi met de overige 25 gram van de geraspte kaas en daarover op elke muffin een snufje paprika poeder.
  4. Bak de muffins in 25 minuten gaar.

20130725-170724.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s