Courgettekoekjes

Benodigdheden (voor 3-4 personen):

  • 2 courgette’s
  • 2 eieren
  • 100 gr. geraspte kaas
  • 1 tl. milde kerriepoeder
  • 1-2 tenen knoflook, uitgeperst
  • peper
  • zout

20130727-154257.jpgBereidingswijze:

  1. Rasp de courgette’s grof, bestrooi ze met wat zout en laat ze in een zeef minimaal 30 minuten uitlekken.
  2. Duw vervolgens nog even het vocht eruit met je handen en met wat keukenpapier. Dit kost best wel even tijd, maar het is wel belangrijk. Als je courgette te nat is mislukken je courgettekoekjes namelijk.
  3. Meng in een kom de eieren,geraspte kaas, knoflook, kerriepoeder en wat peper. En roer vervolgens de courgette erdoorheen.
  4. Verwarm een beetje boter of olie in een koekenpan en maak verschillende kleine pannenkoekjes in de koekenpan van ongeveer 1 cm dik. Ik gebruik hiervoor kookringen zodat ik mooie even grote ronde courgettekoekjes krijg.
  5. Bak de courgettekoekjes aan beide zijden bruin.

20130727-154306.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s