Pittige makreel

Benodigdheden (voor 2-3 personen):

  • 4 gerookte makreelfilets
  • 2 grote uien, in kleine bokjes gesneden
  • 2 rode pepers, zonder zaadjes fijngesneden
  • 5 tenen knoflook, in plakjes gesneden
  • 1 el. sambal oelek, zonder suiker
  • 2 cm verse gemberwortel, geraspt
  • 1 visbouillonblokje
  • 1 klein blikje tomatenpuree
  • 300 ml. water
  • 6 el. kikkoman soyasaus
  • 1 klein handje gedroogde djeroek poeroet bladeren

20130727-213919.jpg

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Fruit de ui, rode pepers, knoflook, gember en sambal even aan in een pan met een scheutje olie.
  3. Voeg nu het water, visbouillonblokje, kikkoman, tomatenpuree en gedroogde djeroek poeroet bladeren toe en laat dit 15 minuten inkoken.
  4. Haal de djeroek poeroet bladeren uit de saus.
  5. Verdeel de makreel filets over een ovenschaal en verdeel daarover de saus.
  6. Zet de makreelfilets nog 20 minuten in de oven.

20130727-213929.jpg

Advertenties

Een Reactie op “Pittige makreel

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s