Spinazietaart met brie

Dit gerecht is een vegetarisch hoofdgerecht, maar kan ook prima dienen als bijgerecht, lunchgerecht of snack bij de borrel.

Benodigdheden voor 1 taart:

  • 500 gr. verse spinazie bladeren
  • 2 grote uien, in dunne repen gesneden
  • 4 tenen knoflook, uitgeperst
  • 6 eieren
  • 125 ml. magere creme fresh
  • 200 gr. brie, in plakjes gesneden
  • 1 tomaat, in hele dunne plakjes gesneden
  • Peper
  • Zout

20130731-164737.jpg

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden en bekleed een bakvorm met bakpapier (Ik gebruik hiervoor mijn vierkante springvorm omdat ik dan gemakkelijk een zelf gevouwen bakje van bakpapier erin kan zetten).
  2. Fruit de ui aan in een pan met een beetje olie en voeg vervolgens beetje bij beetje de spinaziebladeren toe totdat alle spinazie geslonken is.
  3. Giet het overtollige vocht uit de pan.
  4. Klop in een kom, de eieren, creme fresh, knoflook en flink wat peper en zout.
  5. Voeg de spinazie erbij en verdeel de helft van het mengsel over de bodem van de met bakpapier bekleedde bakvorm.
  6. Leg nu de plakjes brie erop en houd er een paar over om later de bovenkant mee te versieren.
  7. Giet de rest van het ei-spinazie mengsel erop en versier de bovenkant van de taart met de overige plakjes brie en een paar hele dunne plakjes tomaat.
  8. Bak de spinazietaart 35 minuten in de oven.

20130731-164747.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s