Tuinkruidenkoekjes van amandelmeel

Benodigdheden:

  • 150 gr. amandelmeel
  • 2 eieren
  • 2 el. pompoenpitten
  • 2 tenen knoflook, uitgeperst
  • 2 el. fijngehakte verse peterselie
  • 1 el. fijngehakte verse rozemarijn naaldjes
  • 1 tl. zout
  • peper
  • 1 el. olijfolie

 

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden.
  2. Meng in een kom 1 ei, de knoflook, peterselie, rozemarijn, peper, zout en olijfolie, roer daarna het amandelmeel erdoor tot een mooi deeg.
  3. Leg het deeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Leg bovenop het deeg een stuk aluminiumfolie en rol het deeg plat door met een deegroller over het aluminiumfolie te rollen.
  4. Rol net zo lang tot het deeg een dikte heeft van 2-4 millimeter en verwijder dan de aluminiumfolie.
  5. Strooi de pompoenpitten over het deeg en duw ze een beetje in het deeg. Klop het andere ei los en bestrijk hiermee het deeg en de pitten, hierdoor blijven de pitten dalijk goed vast zitten aan de koekjes.
  6. Bak het deeg 15 minuten in de oven, snijd dan met een groot mes vierkantjes in het deeg en bak de koekjes nog 10 minuten.

 

20130802-184935.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s