Witte lijnzaadcrackers

Deze crackers zijn door het gebruik van kokosmeel iets minder krokant dan de andere cracker recepten op mijn site, maar ze zijn zeker niet minder lekker!!

 

 

Benodigdheden (voor ongeveer 8 crackers):

  • 80 gr. gebroken lijnzaad
  • 40 gr. kokosmeel
  • 3 el. pompoenpitten (mogen ook andere zaden of pitten zijn, bijvoorbeeld sesamzaad of zonnebloempitten)
  • 160 ml. kokend water
  • 1 ei-eiwit
  • 0,5 tl. zout

 

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en zet een bakblik met bakpapier of silicone-bakvel klaar.
  2. Doe het lijnzaad in een kom en giet hier het kokende water over, laat dit even staan.
  3. Hak intussen de pompoenpitten fijn en voeg die samen met het ei-eiwit, kokosmeel en het zout bij de lijnzaad.
  4. Roer dit goed door, als het goed is heb je nu een best stevig deeg.
  5. Verdeel het deeg met een lepel in de gewenste vorm op de bakplaat, of gebruik net zoals ik kookringen zodat je mooie ronde crackers krijgt.
  6. Bak de crackers 30 minuten in de oven, draai ze daarna om en bak ze nog 15 minuten in de oven.

 

20130814-155545.jpg

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s