Havermout pancakes

Benodigdheden (voor ongeveer 4 personen):

  • 100 gr. havermout
  • 400 ml. kokend water
  • 2 eieren
  • 0,5 tl. zout

 

Bereidingswijze:

  1. Giet het kokende water over de havermout en laat dit ongeveer 10 minuten staan.
  2. Voeg het zout en de eieren toe en mix dit met de staafmixer tot een glad beslag.
  3. Verwarm een beetje boter of olie in de koekenpan en maar kleine hoopjes met het beslag in de pan.
  4. Bak de pancakes aan beide zijden bruin.

TIP: dit pancake-beslag is niet geschikt om grote pannenkoeken van te bakken. Je kunt de pancakes zowel met zoet als met hartig beleg beleggen. Voor een zoete pancake zou je eventueel nog 2 el. agavesiroop en 1 tl. kaneel door het beslag kunnen doen.

 

20130815-161347.jpg

 

 

Advertenties

6 Reacties op “Havermout pancakes

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s