Spitskool uit de wok

Benodigdheden (voor 2-3 personen):

  • 1 kleine spitskool of de helft van een hele grote spitskool
  • 2 uien, in ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook, in plakjes gesneden
  • 2 rode pepers, zonder zaadjes en fijngesneden
  • zout
  • 20 gr. kerrie poeder
  • 1 el. pindakaas met stukjes noot
  • 6 el. kikkoman soyasaus (zoute soyasaus zonder suiker)

 

 

Bereidingswijze:

  1. Verwijder de kern uit de spitskool en snijd de spitskool in dunne reepjes.
  2. Verwarm een beetje olie in een wokpan of hapjespan en fruit hierin de knoflook, ui en rode peper even aan.
  3. Als de groenten wat zachter zijn geworden voeg je ook het kerriepoeder toe en laat je dit nog enkele minuten mee bakken.
  4. Voeg nu de kool en de kikkoman soyasaus toe en bestrooi de groenten met wat zout.
  5. Roerbak de groenten tot ze gaar genoeg zijn, haal dan de pan van het vuur af en laat de pindakaas smelten door de groenten. Roer de pindakaas goed door de groenten.

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s