Bloemkoolbrood

Dit is mijn recept voor bloemkoolbrood, het lijkt qua smaak en structuur niet echt op een normaal brood. Maar is daarom zeker niet minder lekker!!! Je kunt een plakje van dit brood afsnijden en beleggen met je favoriete hartige beleg.

 

 

Benodigdheden:

  • 1 bloemkool
  • 5 grote eieren
  • 2 tl. zout
  • 2 tl. gedroogde Italiaanse kruiden
  • 0.5 tl. peper
  • 100 gr. Hüttenkäse
  • 125 gr. kokosmeel

 

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en vet een cakevorm in.
  2. Snijd de bloemkool in roosjes en maal de bloemkool met de foodprocessor tot korrels ter grootte van rijstkorrels.
  3. Mix de bloemkoolkorrels met alle overige ingrediënten tot een soort deeg.
  4. Verdeel het deeg gelijkmatig over de cakevorm en strijk het glad.
  5. Bak het bloemkoolbrood in 50-60 minuten gaar in de oven.

 

 

20130903-151628.jpg

 

 

 

Advertenties

5 Reacties op “Bloemkoolbrood

  1. Heb deze net gemaakt. De smaak is goed, maar als ik hem snij valt ie helemaal uit elkaar. Had ik het deeg misschien wat steviger moeten kneden? Dat heb ik nu namelijk niet echt gedaan.

    • Beste Jenna,
      leuk dat je mijn recept hebt gemaakt!! Het kan zijn dat je de ingrediënten niet goed met elkaar gemengd hebt, maar het zou ook kunnen komen omdat je de bloemkool niet fijn genoeg hebt gemalen.
      succes!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s