Courgette-tomaat ovenschotel

Benodigdheden (voor 3-4 personen):

  • 2 courgettes
  • 4 tomaten
  • 1 el. gedroogde Italiaanse kruiden
  • 2-3 tenen knoflook
  • Olijfolie
  • Peper
  • Zout
  • 175 gr. geraspte kaas (1 zakje)

20130921-161956.jpg

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en zet een ovenschaal klaar.
  2. Snijd de courgettes en de tomaten in plakjes.
  3. Leg om en om een plakje courgette en een plakje tomaat dakpansgewijs in de ovenschaal.
  4. Pers de knoflook uit en doe die samen met de Italiaanse kruiden en een scheut olijfolie in een kommetje en verdeel dit mengsel vervolgens met een kwastje over de groenten in de ovenschaal.
  5. Bestrooi de groenten met wat peper en zout en eventueel nog wat olijfolie.
  6. Bak de groenten 45 minuten in de oven, haal de schaal daarna uit de oven en strooi de geraspte kaas erover.
  7. Zet de ovenschaal weer terug in de oven tot de kaas gesmolten en een beetje krokant is, ongeveer 10 minuten.

20130921-162007.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s