Kikkerkoeken

Ja ik weet het…. pinda-chocolatechip cookies met kikkererwten in het deeg klinkt een beetje gek… Maar ze smaken echt heerlijk!!! Het is wel erg belangrijk dat je de koekjes na het bakken goed laat afkoelen want dan worden ze stevig van structuur. De structuur van de koekjes is zelfs het best een dag na het bakken.

 

 

Benodigdheden:

  • 1 groot blik kikkererwten of 2 kleine blikken (uitlekgewicht 480 gram)
  • 200 gr. pindakaas met stukjes noot
  • 100 gr. agave siroop
  • 1 tl. bakpoeder
  • 2 tl. vanille extract
  • 100 gr. pure 70-85% chocola, in kleine stukjes gehakt

 

 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een silicone bakvel.
  2. Maal met een foodprocessor of staafmixer de kikkererwten met de agave siroop, het vanille extract en het bakpoeder tot een zo glad mogelijke massa.
  3. Doe het kikkererwten mengsel in een kom en roer hier de pindakaas en de chocolade stukjes doorheen tot je een mooi deeg hebt.
  4. Vorm kleine balletjes van het deeg en duw die een beetje plat in de vorm van een koekje.
  5. Verdeel de koekjes over de bakplaat en bak ze 25 minuten in de oven.

 

20130923-232046.jpg

 

 

 

Advertenties

Een Reactie op “Kikkerkoeken

  1. Pingback: Geroosterde kikkererwtensnack sweet and spicy | Blond en Gezond·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s