Havermout-kaaskoekjes

Benodigdheden (voor ongeveer 6 grote koeken of 12 kleintjes):

  • 150 gr. havermout
  • 1 ei
  • 175 gr. geraspte belegen kaas  (1 zakje)
  • 0,5 tl. zout
  • 1 el. olijfolie

20130925-182851.jpg

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier of gebruik een silicone bakvel.
  2. Roer in een kom 150 gram van de kaas samen met het ei, havermout, olijfolie en het zout tot een deeg.
  3. Voor vierkante koekjes kun je het deeg tussen je bakpapier en een vel aluminium folie plat rollen, de folie verwijderen, 20 minuten in de oven bakken, in vierkanten snijden en daarna nog 5 minuten bakken.
  4. Voor ronde koekjes kun je net zoals ik kookringen gebruiken, vul de kookringen dan met een beetje deeg en druk het deeg goed aan met een lepeltje.  Bak daarna de koekjes 25 minuten in de oven.
  5. Bestrooi de koekjes voordat ze de oven in gaan met de overige 25 gram kaas.

20130925-182906.jpg

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s